Anneleri Bilgilendirme2019-12-14T20:51:19+00:00

Anneleri Bilgilendirme

Bebekler doğdukları andan 2,5 – 3 yaşına gelene kadar bez kullanırlar. Bu nedenle bebek bezi bebekli ailelerin alışveriş listelerinin vazgeçilmez maddesidir. Bu kadar uzun bir süre kullanılması gereken bir ürün olan bezin seçimi de aileler için çok önemlidir. Doğru tercihte bulunabilmek için hem bebeğin fiziksel ve gelişimsel özelliklerini hem de satın alabileceğiniz bez markalarının özelliklerini bilmek gerekir. Bebeğin doğum kilosu ve hangi ayda olduğu bez seçimindeki en önemli kriterlerden biridir.

1. Hijyenik mi?

Bebeğinize alacağınız bez, bebeğinizin cildine temas edeceğinden ve bez bölgesi mikroplar konusunda oldukça hassas olduğundan, mutlaka hijyenik olmalı. Mutlaka el değmeden üretilmiş, paketli ürünleri tercih edin. Açıktan satılan bezlerin hijyenik olup olmadıklarından, saklanma koşullarından asla emin olamazsınız . Çocuk bezi el değmeden tam otomatik sistemlerde hijyenik olarak üretilip, yine el değmeden paketlenmektelidir.

2. Kilosuna göre mi?

Bez seçerken bebeğinizin yaşına değil, kilosuna bakmalısınız. Zaten bebek bezi ambalajlarının üzerinde kilogram aralıkları yazılıdır.Kilosunun altında veya üstünde bir bez kullanmanız bezin sızdırma yapmasına neden olur, bu da bebeğinizin pişik olmasına, cildinin tahriş olmasına sebebiyet verir. O yüzden bebeğiniz büyüdükçe daha büyük bez kullanmaya çalışın. Uzun zamandır kullanıp memnun kaldığınız bez sızdırmaya, pişik yapmaya başlarsa, önce sorunu kendinizde arayın, bezin boyutunun çocuğunuza uygun olup olmadığını sorgulayın.

3. Emme Gücü Nasıl?

Bezlerin dış yapıları birbirine çok benzemesine rağmen asıl sıvıyı emip içinde barındıran bezin iç kısmı bebek bezlerinin emme gücünü belirler. Emme gücü yüksek olan bez, bebeğinizin altının daha uzun süre kuru kalmasını sağlayarak, sizin de daha uzun sürede bez değiştirmenize imkan tanır. Bu açıdan hem sağlıklı, hem ekonomik bir tercihtir.( Bizim marka yazılacak) bezi fiyat\kalite açısından piyasadaki en kaliteli bezlerdendir. Hiçbir bebek bezi bebeğinizin 6-7 saatlik ihtiyacını karşılamaz. İdeal olarak bir bebek bezi yeni doğan çocuklarda 2-3 saatte bir, daha sonrasında 3-4 saatte bir değiştirilmelidir.

4. Ergonomik mi?

Bebeğin kilosuna, boyuna ve bacak yapısına uygun olarak üretilen bezlerde hem bebek rahat eder hem de sızma riski en aza indirilmiş olur. Bu kural yan bantlar için de geçerlidir. Kaliteli yan bantlar tekrar tekrar açılıp kapatılabilmelidir. (BİZİM MARKA )bebek bezleri bebeklerin bacak yapısı düşünülerek tasarlanıp üretilmekte, ayrıca farklı kilo ve boylara uygun olarak ölçülendirilmektedir. bebek bezleri, tekrar tekrar açılıp kapanabilen ve özelliğini kaybetmeyen yan bantlara sahiptir.

5. Sevimli Figürler Var mı?

Bebek bezinin üzerindeki sevimli figürler bebeğiniz birazcık büyüyüp figürleri anlamaya başladığında, bebeğinizin bezi benimseyip çıkarmamasını sağlayacak sevimli figürlerin olması önemli

ÇOCUK BEZİ DEĞİŞTİRME

  • Bebeğinizin ayaklarını kaldırıp, mümkün olan en fazla dışkıyı içine alarak kullanılmış bezini çıkarın.
  • Ilık su ya da ıslak havluyla bez bölgesini iyice temizleyin. Kızlar için anal bölgedeki bakterilerin vajinal bölgeye geçişini önlemek için temizleme işlemini önden arkaya doğru yapın.
  • Bebeğinizin altına yeni bir bez koymadan önce, onu dikkatlice kurulayın ve bir süre oynamasına izin verin. Bu süre, ikinize de eğlenme fırsatı verecek ve bebeğinizin üzerinde hiçbir şey olmamasının tadını çıkarmasını sağlayacaktır.
  • Bebeğinizin poposunu kaldırıp altına bezi yerleştirin.
  • Bezin üst kısmının bel hizasında olmasına dikkat edin. Bezin yanlarındaki bantları çekip, bebeğinizin karnına doğru uzatın.
  • Rahat edebilmesi için bez bebeğinizin beline iyi oturmalı, ancak küçük parmağınızın girebileceği kadar gevşek bırakılmalıdır.

Bebek bezi neden sızdırır, sızdırmayan bebek bezi var mı?

Bebek bezi kullanmaya başlayan annelerin en çok karşılaştığı diğer sorun ise sızdıran – ya da taşırma yapan- bebek bezleri. Sızdırma da pişik gibi markaların neden olduğu bir sorun değil. Pişik için olduğu gibi anne forumlarında aynı markayı hem sızdırmanın sorumlusu hem de çözümü olarak gören yorumlar var.

Bebek bezlerinin neredeyse tamamı çok benzer tasarıma sahiptir ve tüm bebeklere uygun olacak şekilde tasarlanır. Esnek bantlar, lastikli bacak kenarlarıyla da farklı vücut yapısındaki bebeklere uyacak şekilde desteklenir. Bu ayarlanabilir yapılarına rağmen küçük farklar markaları bazı bebekler için çok uygun bazı bebekleri için ise tam oturmayan, sızdıran bir marka haline dönüştürebilir. Annelerin sızdırıyor diye şikâyet ettiği bezler için sızdırmayı önleyen önlemlerin çok azı bezin tasarımı ve yapısından kaynaklanır.

Neler bebek bezinde sızdırmaya neden olur ve nasıl çözersiniz?

  • Bezin numarasını değiştirin. Üreticilerin araştırmalarına göre sızdırma en çok bezin bir büyük numaraya geçilmesi gerektiği zamanlarda görülüyor. Çoğu şikâyetlerde bir büyük beze geçmek sızdırma sorununu çözer. Sızmanın belden olduğu durumlarda bu en iyi çözüm yolu olarak görülse de bacak arasından sızmalara gerektiğinden daha büyük bezler neden olabilir. Ama bir uyarıda bulunalım. Markalar bezleri bebeğin ağırlığına göre ortak bir sınıflamaya göre numaralandırıyor ama bu numaraların büyüklüğü ve sıvı emme kapasiteleri arasında farklar var. Bezin numarasına ve üstünde yazan ağırlığa takılmadan doğru büyüklükte bezi siz seçin.
  • Bezi farklı bağlayın. Sızma daha çok önden oluyorsa bezin ön kısmını daha yukarda, sızma arkadan oluyorsa arka kısmını daha yukarıda bağlamak sızmayı önleyebilir. Bacakların etrafındaki büzgülü kısmı dışarı çıkarmak ve bezin üst kısmını içeri doğru katlamak da fazla nemin içeride kalmasına yardımcı olur. Bezi daha sık değiştirin. Sızdırma sorunu yaşayan annelerin ilk önlem olarak bezi daha sık değiştirmeye başladığını düşünerek bu anlamsız bir öneri gibi görünebilir ama sızdırmanın temel nedeni bezin ememediği sıvının dışarı taşmasıdır. Bezi ıslandığını fark edince hemen ve sık sık değiştirmek sorunu çözebilir, üstelik pişik oluşmasına da engel olur. Markayı değiştirin. Markalar tüm bebeklere uygun bez üretmeye çalışsa da bazı durumlarda farklı marka bebek bezine geçmek bebeğinizin vücuduna daha iyi oturan ve sızdırma yapmayan bezi bulmanızı sağlayabilir. Hepsini denedim ama bez yine de sızdırıyor. Yukarıdaki önerileri uyguladığınız halde bezin sızdırmasına engel olmadıysanız sızdırmanın en çok görüldüğü gece uykuları için uygulayabileceğiniz bir yöntem daha var. Bebek bezinin üstüne eskiden kullanılan naylon bezlerden geçirip en azından sıvının giysilere ve yatağa bulaşmasını engelleyebilirsiniz ama nemin içerde hapsolup pişiğe neden olmamasına dikkat edin.
  • Bezi daha sık değiştirin. Sızdırma sorunu yaşayan annelerin ilk önlem olarak bezi daha sık değiştirmeye başladığını düşünerek bu anlamsız bir öneri gibi görünebilir ama sızdırmanın temel nedeni bezin ememediği sıvının dışarı taşmasıdır. Bezi ıslandığını fark edince hemen ve sık sık değiştirmek sorunu çözebilir, üstelik pişik oluşmasına da engel olur.
  • Markayı değiştirin. Markalar tüm bebeklere uygun bez üretmeye çalışsa da bazı durumlarda farklı marka bebek bezine geçmek bebeğinizin vücuduna daha iyi oturan ve sızdırma yapmayan bezi bulmanızı sağlayabilir.
  • Hepsini denedim ama bez yine de sızdırıyor. Yukarıdaki önerileri uyguladığınız halde bezin sızdırmasına engel olmadıysanız sızdırmanın en çok görüldüğü gece uykuları için uygulayabileceğiniz bir yöntem daha var. Bebek bezinin üstüne eskiden kullanılan naylon bezlerden geçirip en azından sıvının giysilere ve yatağa bulaşmasını engelleyebilirsiniz ama nemin içerde hapsolup pişiğe neden olmamasına dikkat edin.
Go to Top